Comunitat Lotus

El naixement d’Espai Lotus

Com el començament d’un conte, vet aquí que l’any 2022, de manera totalment inesperada, va sorgir la idea de crear un espai dedicat al moviment, que més endavant naixeria amb el nom d’Espai Lotus, espai en moviment.

Feia temps que em rondava la idea de crear un negoci propi, des que el meu fill petit ja era més independent i jo ja podia autodedicar-me més temps. Ja m’havia passat pel cap muntar un espai relacionat amb el món de les arts escèniques, com el teatre o la música, una de les meves grans aficions que comparteixo també amb la meva família.

No obstant això, els esdeveniments següents m’havien de portar cap a un destí inesperat i molt diferent: cap el món del benestar a través del moviment.

Va ser aquell 6 de maig de l’any passat quan, el meu marit i jo, vam topar amb un local prop de casa i vam tenir la idea de muntar un centre de ioga, pilates i altres disciplines relacionades amb el moviment, el benestar i la salut. El moviment, el ioga i la dansa sempre havien estat disciplines que havia practicat gran part de la meva vida i, per tant, no era un món desconegut.

Es tractava de crear un petit oasi dins del barri, un espai d’autocura on refugiar-se de la quotidianitat del dia a dia i poder autodedicar-se un temps.

Tan aviat com vam poder, el Sergi i jo vam posar el projecte en marxa i vam començar les obres l’octubre de l’any passat, tot treballant braç a braç amb un equip, una arquitecta i un constructor, amb qui de seguida ens vam entendre.

Des d’aleshores fins ara, hem estat desenvolupant tot aquest projecte, dissenyant un espai molt cuidat i acollidor i creant aquest petit oasi a mida pel barri, escollint activitats que estiguin a l’abast de tots els públics i buscant professors apassionats i implicats en la seva professió.

A hores d’ara, el centre i nosaltres ja estem preparats per obrir les portes i començar una nova i pròspera vida amb els nostres veïns. I conte acabat.

Ha arribat el moment de començar a escriure plegats les primeres pàgines d’un nou conte sense Fi. Hi havia una vegada un nou centre al barri de Sant Gervasi anomenat Espai Lotus…

Benvinguts a la Comunitat Lotus!

Agraïments

Dedico un profund agraïment a totes les persones que han fet possible el naixement d’aquest centre:

– A les tres amigues que van confiar en mi i em van animar a fer les meves primeres classes de ioga: Ester, Laura i Reyes.

– Als meus primers grups d’alumnes de ioga: Àngels, Arnau, Biel, Clàudia, Ester, Eva, Eva, Ivon, Joe, Laura, Laura, Mònica, Montse, Nacho, Nani, Paloma, Patrícia, Paula, Reyes i Sergi.

– A tots els meus professors de ioga, pilates i barre: Èric, Glòria, Gordana, Jordi, Mireia, Pati, Rocío, Sidonie i molts altres més que no nomeno, però dels quals també he après molt…

  • A la Roser Ollé, l’arquitecta. A l’Òscar Lasterra, constructor. A l’Eva León, segona arquitecta. Confiança, seriositat i professionalitat plenes, gratitud infinita.
  • A totes les persones que han collaborat en el projecte: Agustín González (tela tensada retroil·luminada), Alba Junyent (disseny web), Albert Gimeno (il.luminació), Alberto Martín (assessoria fiscal), Alícia Tornos (Estudi de geobiologia i biohabitabilitat), Bernat Gascón (miralls i barres), Carolina Blue (estudi decoració), Clara Espinosa (terapeuta), Dani Alaman (climatització), Daniela Moure (assessoria laboral), Edu Pous (arrebossat d’argila), Gilberto Martín (operari), Gladys Marina (paper pintat), Guelly Álvarez (operari), Joan Homedes (aparellador), Laura Abad (assessoria protecció dates), Laura Nogueras (comunicació), Manel Vilches (fusteria alumini), Maria Matamala (correctora text), Maria José Criado (assessoria protecció dates), Marta Albet (coach), Marta Bosch (olis essencials), Montse Carbonell (senyalística), Montse Serra (senyalística), Nacho Travieso (assessoria empresa), Onésimo Samboni (operari), Paula Pardo (assegurances), Reyes Cavero (comunicació), Ricardo González (obres fusteria), Rocío Juan (software), Sergio Sánchez (vistes 3D), Sidonie Geisweiller (assessoria barre), Victoria Fernández (parquet), Xavier (instal.lador) i els que vinguin…

– Als professors d’Espai Lotus: Catalina, Eli, Lluís, Manel, Marcial, Mireia i Yuli, us desitjo una llarga vida en el centre.

– Als meus fills: Genís, Arnau, Biel i Víctor; a la meva mare Alícia i a la resta de la meva família.

– Al Sergi, el meu marit, gràcies pel seu amor incondicional, la seva ajuda, entrega, passió en el projecte i respecte.

Gràcies a tots per confiar en nosaltres!

Mònica Altafaja Merino